MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı 04 Kasım 2012 tarihinde Türk siyasetine örnek teşkil edecek bir şekilde cereyan etti.
Çok adaylı olmasına rağmen en ufak bir taşkınlığın yaşanmadığı kurultay mevcut genel başkan Devlet Bahçeli’nin yeterli ve gerekli oyu alıp genel başkan seçilmesiyle sonuçlandı.
Bu sonucun ülkücü hareket ve Türk milleti adına hayırlara vesile olmasını dilerim.
Ülkücü hareketin içindeki değişim yanlılarının önce kendilerini değiştirmeleri gerektiği bir kez daha belli oldu.
Kongre esnasında Koray Aydın’ın Merkez Yönetim Kurulu listesine isimlerinin kendilerinden habersiz olarak yazıldığını iddia eden bazı partililer, Divan Kurulu Başkanlığı’na başvurarak isimlerinin listeden çıkartılmasını istedi.
MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda genel başkanın seçilmesinin ardından, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimine geçilmesi üzerine Divan Başkanlığının, genel başkan adaylarının listelerini okumasının ardından bazı partililer listelere itiraz etti.
Aralarında Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin de bulunduğu bazı partililer, Koray Aydın’ın açıkladığı listede yer alan isimlerinin kendilerinden habersiz olarak yazıldığını belirterek, Divan Başkanlığı’na, isimlerinin listeden çıkartılması istemiyle dilekçe verdi.
MHP’ni iktidara ulaştırmayı hedefleyen bir genel başkan adayının çalışma arkadaşlarını kendilerinden habersiz bir şekilde listelemesi ayrı bir tartışılacak konudur.
İktidara yürümek derken bir dikkat çeken hususta kongreyi kazanarak genel başkan olan Devlet Bahçeli’nin listesindeki isimlerdi.
MYK listesinin yüzde 51’e tekabül eden 37 kişiyi liste dışı bırakan Bahçeli, verim alamadığına inandığı isimleri kenarda tutarak yerlerine eski tüfekleri yeniden sahaya sürmüştür.
Şefkat Çetin, Salih Dilek, Ö. Haluk Pirimoğlu, Erdem Karakoç ve İbrahim Çiftçi bu isimlerden sadece birkaçıdır.
MHP teşkilatlarında yakından tanınan ve 1980 öncesini tüm hararetiyle yaşamış olan bu isimler aynı zamanda partinin hafızası olarak ta yapıda yer alarak teşkilatların dinamiğine fayda sağlayacaklar diye düşünüyorum.
İstanbul il kongresinde bir il başkan adayının elini sıkmayacak kadar nezaket yoksunu E. Semih Yalçın’ın yerine Şefkat Çetin’in teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak getirilmesi başarılı ve sonuca dönük bir hamle olacaktır.
Salih Dilek, İbrahim Çiftçi, Erdem Karakoç ve Ö. Haluk Pirimoğlu’nun destek vereceği bir saha yapılanması teşkilatlanmaya ve topluma ulaşma ile ilgili bugüne kadar beklenen ancak bir türlü yakalanamayan başarıyı getirecektir kanaatindeyim.
Her ne kadar 2002 seçimlerindeki başarısızlık Şefkat Çetin’e yıkılsa da Türkiye’de ki konjonktürel yapının buna sebebiyet verdiğini düşünmemek biraz olaya taraflı bakmak olur.
Aynı Şefkat Çetin 1999’da yüzde 18 oy alınarak iktidar ortağı olunan seçimlerde neredeydi diye sorarlar adama.
Eleştiriyi de ayarında yapmak gerekir.
Çiğnenen hukukun bir gün size de lazım olacağını unutmadan eleştirmek yarın başımıza benzer durumlar geldiğinde yanımızda bir-iki arkadaş bulmamız daha kolay olacaktır.
MHP kongresindeki bu MYK değişimi iktidara yönelme noktasında MHP’ni biraz daha hareketlendireceği kanaatindeyim.
Bugüne kadar MHP genel merkezini oturmakla ve teşkilatlara inmemekle eleştiren parti içi muhalefetinde bu yapıya destek vermesi zamanı gelmiştir.
Yoksa küçük olsun bizim olsun mantığı ne hareketi ne de sizi bir yere götürmeyecektir.
Kendi 441, MYK listesi 130 oy alan bir yapının ne derece sağlıklı sonuç doğuracağını da sizin takdirlerinize bırakıyorum. 10 Kasım 2012