Haber Ülkesi

Ne uğruna ölüyoruz?

Ne uğruna ölüyoruz?
.Canan Karakuş İNCE
.Canan Karakuş İNCE( canankarakus@haberulkesi.com.tr )
02 Ocak 2021 - 17:25

Öldürmek; kadının bedenine değil dosdoğru kişilik hak ve özgürlüklerine yapılan saldırıdır.

Ey sevgili milletim biz kadınlar yakılıyoruz, öldürülüyoruz, tecavüze uğruyor, şiddete uğruyor, işkenceye maruz kalıyoruz farkında mısınız?

Her gün bir kadın cinayeti ve çocuk istismarı haberi manşetlerde,

Toplumda biz kadına karşı değişmeyen bakış açıları, bu şekilde olduğu sürece her gün bir yenimiz eklenmeye devam edecek.

Biz kadınlar öldürülüyoruz; Memleketin tüm sorunları bitmişte kalan tek konumuz kadının giydiği giymediği, konuştuğu konuşmadığı, sustuğu susmadığı.

Evet dediği hayır dediğiyle ilgili ne kadar saçma, ne olduğumuz kim olduğumuz insan olmamız önemli deği .

Sokakta, işte_ evde giyimimizden gülüşümüze kadar her hareketimize müdahale edilen karmaşık ağ içinde  yaşamaya değil sağ kalmaya çalışıyoruz.

Ve erkek egemen bakış açısı ile savaşmak..

Güya yasalarla tedbir alınıyor, sadece kağıt üzerinde!!!!

Cinayetler ve tecavüzler önlenemiyor, önlenemeyecekte.

Hani aileler daha küçücükken “sen erkek adamsın” diye başlayan onu üstün gören cümleler var ya işte o gün her şey değişiyor.

Oysa çocukların cinsiyetinin erkek olmasının ona  hiç bir ayrıcalık, üstünlük tanımadığını öğreterek yetiştirsek belki azda olsa değişir bir şeyler.

Bir de bunun ülke yöneticileri tarafı var, “ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyen yöneticiler, biz kadınların ne zaman nerede olması gerektiğine ne giyip giymemesine ne konuşup konuşmamasına  karar vermeye ve söz sahibi olmaya çalışanlar üzerimizde söz hakkınız yok.

Ürkütücü olan sıradan olaylarda kimsenin gözünün yaşına bakmayan devlet büyüklerimiz duyarlılığını yitirmiş gibi ,dinsel ve geleneksel önyargılarla cinsiyet ayrımcı politikalarla ve yasalarla kendi elleri ile meşrulaştırıyorlar.

Maalesef ki ülkemizde ve dünyada bir çok şey değişiyor ama kadına yapılan fiziksel cinsel psikolojik ekonomik şiddet hiç mi hiç değişmiyor.

Hala yemeği yaktın diye, karşılık verdin diye, kendine harcama yaptın diye ve kimi zaman da o bitmek bilmeyen erkeklik gururu yüzünden öldürülüyoruz..

Kadının günahı, kadının edebi, kadının yasağı vardır ama erkek hürdür  ve işte bu kadar sıradan sebeplerden ölüyoruz biz.

Sadece kadın olduğumuz için temel insan haklarından mahrum ezilmiş ve ayrımcılığa uğruyoruz.

Her geçen gün biraz daha ölüyoruz!

Peki ne uğruna?

Her gün kadınların katledildiği yok sayıldığı topraklar buralar ama sakın sanmayın ki umutsuzuz.

Aksine mücadele eden yan yana duran sesini yükselten kadınlarız biz ve her geçen gün artmaya devam edeceğiz.

Ve bizim olduğumuz yerde umut hep olacak.

Bu durumun da farkında mısınız?

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.