Haber Ülkesi

Amsterdam’da koronavirüs deneyi

Amsterdam’da koronavirüs deneyi
09 Mart 2021 - 18:24

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da en büyük konser alanı olan ZiggoDome’da koronavirüs deneyi yapıldı.

Yaklaşık 1300 kişi katıldı.

 

17 bin kişilik kapasitesi olan konser salonundaki deneye Hollandalı DJ’ler Sam Feldt, Sunnery James ve Ryan Marciano’yla birlikte hayranlarının katıldığı ve salondaki herkesin hareketinin bir cihazla takip edildiği belirtildi.

Konser salonunda bulunanlar 6 gruba ayrılırken, her grupta sosyal mesafe ve maske kuralları değişim gösterdi.

Buna benzer etkinliklerin yeniden ne zaman güvenle açılabileceği amacıyla yapılan deneyde, tüm katılımcıların koronavirüs testinin son 48 saatte negatif çıkması ve deneyden beş gün sonra bir kez daha teste tabi tutulmaları şartı konuldu.

Hükümet danışmanlarının, söz konusu deneyden elde edilecek verilere göre ülke genelinde uygulanan tedbirleri gevşetme kararı alabileceği kaydedildi.

Hollanda’da hükümet onaylı benzer deneylerin bir iş konferansı, iki futbol maçı, bir komedi şovunda da yapılması bekleniyor.

Hollanda hükümeti, geçtiğimiz hafta tedbirlerin gevşetilmesi kapsamında, hayati olmayan iş faaliyetleri ve orta okulların kısmen açılması kararı almıştı.

Ülkede barlar ve restoranlar Ekim ayından bu yana kapalıyken, ülke genelinde son 6 haftadır gece sokağa çıkma yasağı bulunuyor.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.