Haber Ülkesi

AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

Türk futbolunda büyük gün: Büyükekşi istifa edecek mi?

Türk futbolunda büyük gün: Büyükekşi istifa edecek mi?
22 Aralık 2023 - 15:24

Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması ve ardından İstanbulspor Başkanı Faik Sarıalioğlu’nun takımını sahadan çekmesiyle devam eden süreçte kulüpler birliği ve TFF bugün bir araya gelecek. Toplantıya Bakan Bak da katılacak.

Ankaragücü’nün istifa eden eski başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasıyla başlayan kaos sürecinde liglere süresiz ara veren TFF yönetimi oldukça eleştirilmiş, gerek siyasi gerekse de sportif anlamda isimlerden bu karardan geri dönülmesi çağrısı yapılmıştı. TFF, Mehmet Büyükekşi önderliğinde gerçekleştirdiği ikinci toplantıda liglerin 19 Aralık’ta yeniden başlayacağını duyurmuştu.

Liglerin yeniden başladığı gün ise İstanbulspor-Trabzonspor karşılaşmasında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, takımını sahadan çekmişti. Spor kamuoyunda Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığını istemedikleri ifade edilen Kulüpler Birliği ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bugün saat 14.30’da Riva’da bir araya gelecek. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Orman Aşkın Bak da katılacak.

Mehmet Büyükekşi görevi bırakacak mı?

Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın Halil Umut Meler’e maç sonrası yumruk atması hem ülke hem de uluslararası basında büyük yankı uyandırmıştı. Bu olayın ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Trabzonspor maçında takımı sahadan çekmişti. Tüm bu gelişmeler sonrası Ali Koç başkanlığındaki Kulüpler Birliği Vakfı, toplanma kararı aldı.

Kulüpler Birliği bugün saat 14.30’da Riva’da bir araya gelecek. Toplantıya TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katılacak. Kulüpler Birliği’ndeki bazı başkanların TFF yönetiminden memnun olmadığı ifade edilirken, Mehmet Büyükekşi’nin görevi bırakıp bırakmayacağı ise merak konusu oldu.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.