Haber Ülkesi

Yelda Rogop “Kürt kardeşlerimizi HDP baskısından kurtaracağız”

2.248 views
03 Haziran 2020 - 0:28
Yelda Rogop “Kürt kardeşlerimizi HDP baskısından kurtaracağız”

Genç kadrolara parti içinde önemli görevler veren İYİ Parti’de Türk siyasetine kazandırılan birçok yeni isim var. Bu genç nesil siyasetçilerden birisi de İYİ Parti Gençlik Politikaları Spor ve E-Spordan Sorumlu MYK  Üyesi Yelda Rogop.

Bir dergiye Türkiye’nin meseleleriyle ilgili bir röportaj veren Yelda Rogop önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda İYİ Parti İstanbul İl Yönetiminde de yönetim kurulu üyesi olan Yelda Rogop’un açıklamaları geleceğe ışık tutan türden.

 

Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

 

1995 İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi de İstanbul’da tamamladım. 2014 yılında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümüne başladım. Okul dönemi Türk Dünyası Araştırmaları Kulübünde çalıştım ve 2018 yılında mezun oldum. Geçtiğimiz sene başladığım Anadolu Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüyle üniversite öğrenimimi sürdürüyorum. Aktif siyasete İYİ Parti ile adım attım. Güngören İlçe Yönetim Kurulunda görev aldıktan sonra, İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulunda çalıştım ve şuanda Gençlik Politikaları Spor ve E-Spordan Sorumlu MYK  Üyesi olarak görevime devam ediyorum.

 

İYİ Parti’de siyaset yapmanızın nedeni nedir?

Ben bir Türk genciyim. Memleketimin kötü gidişatına bir dur diyebilmek için Meral Akşener ile hareket etme kararı aldım. Ve son seçimlerde alınan neticelerle ne kadar doğru bir adım attığımızı da görmüş olduk.

 

Yeni kurulan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi hakkında ne düşünüyorsunuz? (sizce başarılı olurlar mı?)

Öncelikler her iki partiye de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Mücadele arenasına hoş geldiler. Demokraside seçenek zenginliği, alternatif fazlalığı çok iyi bir şeydir. Biz, çok zor bir zamanda Ak Parti hegemonyasına itiraz ettik ve türlü engellere ve iftiralara rağmen cesurca yolumuza devam ettik. 

 

Vekil transferini engellemek için yapılan çalışmaları nasıl yorumluyorsunuz?

Komik ve ibretlik buluyorum. Meclis açıldığından beri vekil transferi yapan 2 parti, Ak Parti ve MHP iken şimdi ilkeden ve ahlaktan bahsetmeleri gerçekten komik.

Demek ki ne imiş? Düşmez kalkmaz bir Allah’mış! Şimdi, kendilerinden vekil gitme ihtimali belirince bir anda ilkeyi, ahlâkı hatırladılar. Kolay gelsin diyorum. Kendilerine hürmetlerimi sunuyorum.

 

Sizce Türkiye içerisinde bulunduğumuz bu krizde neler yapmalıdır?

Liyakat, adalet ve zarafet üçlüsü Türk Siyaseti’ ne hâkim olmalıdır. Memleketimizin ve gençliğimizin birçok meselesi vardır. Toplumumuzun hakeza. Ancak bu üçlü sacayağını bir türlü doğru kuramadığımızdan her şey aksıyor. Hâlbuki her işimiz birbiriyle bağlantılı. Mülakatlarda torpil ve yandaşlık yüzünden elene gençlerin sesini hiçbir şekilde duymayan bir iktidardan çok mu şey istiyoruz, bilemiyorum ama bu kaba ve kavgacı dilden biz gençler bıktık. Torpilden, yandaşlıktan, adam kayırmaktan. Yurtdışına gitmek isteyen arkadaşlarımızın sebebi nedir? İnsanlar ekonomik olarak çok zor durumdalar. Çok acı hikâyeler var. Esasında çok açık ve net. Asgari ücretle yaşamak istemiyoruz.

 

Erken seçim beklentiniz var mı?

İnşallah olur. Bu iktidarın bir an önce gitmesi için çok da iyi olur. Ama bilemiyorum. Normalde niye gitsin diyorduk arkadaşlarla ama sanki denklem değişti. Başka ihtimaller var gibi. Ben de merak etmiyor değilim. Belirsizlikler ülkesiyiz zaten. Erken seçim olursa bizim için çok da sürpriz olmaz yani.

 

Gençlerin siyasete girmesini doğru buluyor musunuz?

Gençlerin önünde yaşayacakları uzun yılların ve memleketin kaderine yaşlıların karar vermesini doğru bulmuyorum. Kendi hayatımız ve geleceğimiz için siyasetle uğraşmamak kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülüktür. Belki birçok şeyi değiştiremeyiz. Ama bazı şeyleri değiştirebiliriz. Ve karar mekanizmalarına tesir edebiliriz. Sosyal medyada yazan ve haykıran gençlik de iyidir ama arkadaşlarımızı sahaya davet ediyoruz.

 

İYİ Parti HDP ile iş birliği içerisinde mi?

Af buyurun! Ak Parti ve HDP demek istediniz galiba. Bizim çizgimiz ve duruşumuz bellidir. İftiralara karşı da o kadar şerbetlendik ki artık kimse inanmıyor bu zırvalara. Genel Başkanımız ve parti yöneticilerimiz de çok anlattılar zaten. Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Kürt kardeşlerimizi HDP’den ve PKK’nın baskısından kurtaracağız.

 

İYİ Parti, ülkücüleri temsil edebiliyor mu?

Hem de en güzel bir şekilde temsil ediyor. Ama İYİ Parti sadece Ülkücülerin partisi değildir; Ülkücülerin kurduğu bir parti olarak Ülkücülerin de partisidir. Sosyal demokratların, merkez sağ ve solun, yurtsever kesimlerin de bu iyilik mücadelesinin ana omurgası olduğu güzel ve demokratik ve herkese ait bir partimiz var. 

İşini iyi yapan, vatanperver herkesin partisiyiz. İyilerin iktidarı herkese iyi gelecek.

 

Olası bir erken seçimde İYİ Parti’nin oyları yükselir mi, düşer mi? Yoksa yerinde mi seyreder?

Biz, çok zor şartlarda kurulduk ve seçime girdik. 5 milyon cesur ve korkusuz oy aldık. Yerel seçimlerde 18 yıllık yıkılmayan Ak Parti saltanatını yıktık. Şimdi sahadan ve etrafımızdan gördüğümüz oylarımız artıyor. Bizi, anketlerde 2-3 gösteriyorlardı yüzde 10 aldık. Şimdi, yüzde 10-12 gösteriyorlar anketlerde. Sizce yüzde kaç alırız?

 

Son olarak, Türk gençliğine 3 kitap tavsiye eder misiniz?

 

Cemil Meriç Bu Ülke

Sabahattin Ali Kürk Mantolu Madonna

Refik Halit Karay Gurbet Hikayeleri

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.